29. lipnja 2014.

Pita od tikvica, sira i jogurta








Sastojci
·          500 gtikvica
·          200 gsira (edamer, gauda ili slični)
·          100 gkrušnih mrvica
·          50 gbrašna
·          1/2 vrećicepraška za pecivo
·          4jaja
·          150 mljogurta
·          sol

Priprema


1  Tikvice naribati, posoliti i ostaviit da puste vodu(oko 10-15 minuta). Zatim ih ocijediti od vode.

Mrvice, brašno i prašak promiješati.
Sir naribati, dodati u ocijeđene tikvice, zatim dodati istućena jaja, jogurt i na kraju suhu mješavinu od mrvica i brašna. Posoliti i promiješati.

Pećnicu zagrjati na 200°C.
Pleh okrugli 23-24 cm lagano namastiti, izliti smjesu i peći oko 30-35 minuta dok se dobije lijepa boja.

Pečenu pitu ostaviti  par minuta da odstoji pa poslužiti toplu ili hladnu.
Pita je jako fina i sočna.

4  Savjet:
Umjesto krušnih mrvica mogu se staviti mljevene zobene pahuljice ili nešto slično.
Brašno može biti integralno, kukuruzno ili obično glatko.
Ja koristim integralne krušne mrvice.

U pitu se može dodati i sjeckana šunka, panceta ili nešto slično.



0 komentari :

Objavi komentar