Sastojci:
· 1 kg brašna
·
40 gr kvasca
·
2 šoljice ulja
·
250 ml mlijeka
·
kašičica šećera
·
kašika soli
·
2 jajeta
·
50 gr margarina
·
10 viršli
Priprema:
·
U toplo mlijeko staviti kvasac, pola kašičice šećera i 3 kašike
brašna. Dobro promiješati i ostaviti da nadođe.U vanglu sipati 1 kg brašna,
dodati nadošli kvasac, ulje, 1 jaje i so. Dobro umjesiti testo i ostaviti na
toplom da nadođe.
·
Viršle skuhati i podeliti svaku na 4 dela. Kada je tijesto
nadošlo, premesiti ga i podijeliti na 2 dijela. Uzeti jedan dijeo i
rasklagijati ga u oblik kvadrata. Isto uraditi i sa drugim dijelom tijesta.
·
Tijesto sjeći na trake široke 1 cm i umotavati oko viršli.
Umotane viršle slagati u pleh obložen pek papirom. Umutiti jedno jaje pa
premazati rol viršle i na svaku nanijeti po malo margarina.
·
Peći oko 30 minuta na 200°
0 komentari :
Objavi komentar