Klikni za uvećanje
Sastojci
Za testo:
500 g brašna
kockica kvasca
90 g šećera
200 ml mlakog mleka
100 g mekanog maslaca
malo soli
rendana kora neprskanog limuna
jaje
kockica kvasca
90 g šećera
200 ml mlakog mleka
100 g mekanog maslaca
malo soli
rendana kora neprskanog limuna
jaje
Za fil:
kesica pudinga od vanile
500 ml mleka
40 g šećera
malo soli
rendana kora neprskanog limuna
2 žumanca
250 ml slatke pavlake
kesica pudinga od vanile
500 ml mleka
40 g šećera
malo soli
rendana kora neprskanog limuna
2 žumanca
250 ml slatke pavlake
Za
fil:
100 ml slatke pavlake
3 kašike tečnog meda
100 g šećera
200 g listića badema
3 kašike tečnog meda
100 g šećera
200 g listića badema
Priprema
1. Sipati brašno u činiju i napraviti udubljenje. Udrobiti kvasac, dodati kašiku šećera i 4 kašike mleka. Posuti brašnom i ostaviti na toplom da uskisne oko 15 minuta. Dodati ostale sastojke za testo i umesiti. Ostaviti na toplom oko 45 minuta da testo naraste.
2. U međuvremenu za fil napraviti puding od praška, mleka i šećera prema uputstvu s pakovanja. Skinuti s ringle, dodati malo soli, koru limuna i žumanca. Mešati dok se masa ne prohladi.
3. Testo promesiti i razviti po plehu nauljenom i posutom brašnom. Probosti više puta viljuškom i ostaviti na toplom da opet naraste oko 15 minuta. Zagrejati rernu na 190 stepeni.
4. Prokuvati slatku pavlaku, med i šećer, dodati listiće badema i masu premazati preko kolača. Peći 45 minuta i onda pustiti kolač da se ohladi.
5. Odseći ivice kolača, pa sredinu iseći na 4 dela. Preseći svaki deo popreko i napuniti u sredini kremom. Svaki napunjeni deo iseći dalje na 4 dela i servirati.
0 komentari :
Objavi komentar