30. lipnja 2015.

Zoja torta

Sastojci:kolačić Zoja torta
  • 14 jaja
  • 200 gr secera
  • 200 gr secera u prahu
  • 400 gr margarina
  • 380 gr cokolade za kuvanje
  • 100 gr mlevenog keksa
  • 1 l slatke pavlake
Priprema kora:
Umutiti 100 gr margarina sa 100 gr secera u prahu pa polako dodajte i mutite mikserom jedno po jedno od 4 zumanaca i istopljene, prohladjene 100 gr cokolade za kuvanje. Na kraju dodajte i kasikom promesajte umucena 4 belanaca i 50 gr mlevenog keksa. Pouljiti pleh srednje veličine, staviti papir za pečenje i peci na 170 stepeni oko 25 minuta. Ispeci dve ovakve kore.
Fil 1:
6 jaja umutiti sa 200 gr secera i kuvati na pari 15 minuta. U vrelu smesu dodati 180 gr cokolade za kuvanje. Kad se smesa ohladi dodati 200 gr umucenog margarina i promesati rucno.
Fil 2:
Umutiti 1 l slatke pavlake.
Redjati: kora, fil, slatka pavlaka, pa opet kora, fil, slatka pavlaka.
Napomene: od ove smese treba da se naprave 4 korice ali posto nemaju brasno plasila sam se da ce se kidati. Ukoliko vam se kore malo pokidaju ne brinite nece se nista primetiti. Kad zoju budem napravila sa drugacijim receptom isprobacu je i naravno poslati.
Uzivajte u ovoj cokoladno-kremkastoj predivnoj torti!
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar