Priprema:
Odvojiti posebno belanca od zumanaca u dve cinije.
Beli fil:
Umutiti mikserom belanca sa kristal secerom da se dobije penasti sneg. Dodati mlevenu plazmu i lagano sve izjednaciti drvenom ili plasticnom varjacom.
Zuti fil:
Mikseom umutiti zumanca sa prah secerom dok se ne dobije penasta smesa. U posebnu ciniju umutiti margarin i dodavati u zuti fil kasiku po kasiku, kako bi
fil bio sto penastiji. Na kraju dodati vanilin secer.
Oblandu filovati neizmenicno sa oba fila, ali tako da gornja odlanda bude premazana zutim filom.
Posuti oblandu seckanim bademima, orasima ili lesnicima.
Ostaviti da odstoji na hladnom mestu 1 dan pa oblandu seci na stangle i sluziti.
Napomene: Kako se filovi pripremljeni od jaja ne kuvaju, preporucujem da se ovaj desert ne priprema u letnjim vrelim danima zbog eventualnog brzeg kvarenja.
Posuti oblandu seckanim bademima, orasima ili lesnicima.
Ostaviti da odstoji na hladnom mestu 1 dan pa oblandu seci na stangle i sluziti.
Napomene: Kako se filovi pripremljeni od jaja ne kuvaju, preporucujem da se ovaj desert ne priprema u letnjim vrelim danima zbog eventualnog brzeg kvarenja.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar