Krem:
Priprema:
Da biste dobili tri kore, podelite sa 3 svaki sastojak i pojedinacno ispecite na sledeći način: brašno, prašak za pecivo, so, šećer, jaja, mleko, ulje, vanilu i smesu od kakaa (stavite vodu da prokuva i sklonite sa vatre i umešajte kakao i ostavite da se ohladi, kao kada spremate čokoladno mleko ali samo je voda u pitanju i mora da se ohladi) stavite u činiju i umutite dok se ne povežu sastojci znači vrlo malo i kada se umuti smesa ona je retka, tako da ne brinite tako treba da bude. Podmažite uljem ili maslacem kalup od 24, 25 cm i obavezno stavite na dno papir za pečenje lakše će Vam biti i pecite 50 minuta na 160, 150 stepeni povremeno pojačajte pa smanjite to ćete
sami videti! Kad su kore gotove izvadite ih da se ohlade!
Krem:
Puter, šećer, kiselu pavlaku, kakao mikserom mutite dobro da se izmiksa i onda dodajte istopljenu mlaku čokoladu (ali pazite da ne bude prevruća ni prehladna jer ako je prehladna napravice se grudvice znači da bude mlaka!) i mutite dok se ne poveže sve lepo!
I ređamo: kora pa fil, ponovo kora, pa fil i poslednja kora i preko cele torte ide fil i okolo možete posuti mlevenim čokoladnim biskvitom ili šta god vi volite!
Napomene: Kore su veoma lagane, mekane ne treba ih nikako ničim natapati i pažljivo sa njima radite!
Napomene: Kore su veoma lagane, mekane ne treba ih nikako ničim natapati i pažljivo sa njima radite!
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar