30. lipnja 2015.

Brzi kolac

brzi kolac Brzi kolac


















Sastojci:
  • keks po vasoj zelji sa filom ili ne, okrugli ili cetvrtasti
  • 2 kesice pudinga od vanilije
  • zamrznuto ili svjeze voce (jagode, maline ili borovnice)
  • 800 ml. mlijeka
  • 1 kasika gustina ili brasna
  • 100 ml.vode
  • 5 kasika secera
  • 400 ml. vrhnja za slag (tecni slag)
Priprema:
Na pec stavite 700 ml. mlijeka i secer da prokuhaju.
U preostali 100 ml. mlijeka izmutite puding i istresite u prokuhalo mlijeko i mjesajte dok se ne zgusne.
U tepsiju poredajte keks, preko keksa puding (nemorate hladit puding), preko pudinga opet keks.
Na pec stavite oko 200 gr. voca i 3 kasike secera.
Dodadje 100 ml. vode i kuhajte oko 10 minuta.
Izmutite jednu kasiku gustina ili brasna u hladnoj vodi i dodajte vocu da se sos malo stegne.
Voce istresite preko keksa i ostavite kolac da se potpuno ohladi.
Izmutite slag i premazite preko potpuno hladnog kolaca, ukrasite sa malo rendane cokolade, isjecite na kocke pa posluzite.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar