7. siječnja 2015.

Oslić u pikantnom sosu

Sastojci



500 g fileta oslića
so, biber
2 kašike brašna
800 g kuvanog paradajza
3 glavice luka
čen belog luka
3 kašike maslinovog ulja
kašika vina od pirinča ili suvi šeri
kašika soja sosa
kašika čili sosa
malo šećera

Priprema

1. Operite i osušite ribu. Isecite je na 4 komada i uvaljajte u brašno. Na vrućem voku ugrejte ulje. Pržite filete 4 minuta sa svake strane. Izvadite i ostavite na toplom.
2. Sitno naseckajte luk i beli luk, pa dinstajte 1 minut na maslinovom ulju. Dodajte paradajz, vino od pirinča, soja i

čili sos i šećer. Kuvajte 5 minuta. Gotov sos prelijte preko prženih fileta i poslužite uz kuvan pirinač, povrće ili testeninu.

0 komentari :

Objavi komentar