13. prosinca 2014.

Vekna od piletine

Sastojci



600 g pilećeg belog mesa
2 jajeta
3 kuvana jajeta
200 g kačkavalja (trapista, gaude...)
200 g pancete u režnjevima + malo pancete u kockicama (po želji)
glavica crnog luka
manja zemička
kašika senfa
so, biber
prezle

Priprema

1. Piletinu sameljite, ali ostavite i nekoliko kockica mesa, vekna će lepše izgledati u preseku.
2. Crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju, a zemičku potopite u malo mleka da omekša. Kačkavalj i kuvana jaja isecite na sitnije kockice i izmešajte s belim mesom. Dodajte presna jaja, crni luk, omekšalu zemičku, senf (ako volite, nije obavezno) i začine po ukusu, po potrebi dodajte i malo prezli, a može i po koja kockica pancete.
3. Dugačak valjkast kalup podmažite maslacem, pospite prezlama, obložite tankim režnjevima pancete i stavite pripremljenu smesu. Ako su režnjevi dugački, prebacite ih odozgo preko vekne.
4. Veknu ispecite u vodenom kupatilu, odnosno - u jedan veći, dublji

pleh sipajte vodu i stavite kalup sa mesom, pri tom pazeći da voda dopire do polovine kalupa. Pecite na 200 stepeni oko sat vremena, a pri kraju pečenja izvadite veknu iz kalupa, stavite na običan pleh i zapecite je.

0 komentari :

Objavi komentar