Ovo je najbrži čokoladni kolač od svih mogućih. Za njegovu pripremu nije potrebna ni modla za pečenje, ni rerna. Dovoljno je jedna šolja ili činija i mikrotalasna pećnica. Kada ga spremate, obavezno pozovite decu, zato što je proces pripreme veoma zanimljiv.
Ovaj čokoladni ekspres-kolač će vas spasiti ako imate“iznenadne“ goste, ili jednostavno, ako želite da se zasladite uz šolju čaja. I on se zaista priprema samo za 5 minuta. Ukusan, vazdušast dezert za sve ljubitelje čokolade.
Čokoladni kolač za 5 minuta. Recept:
- - 4 ravne supene kašike brašna
- - 2 supene kašike kakaoa
- - 2 supene kašike šećera
- - 1 jaje, umućeno viljuškom
- - 3-4 supene kašike mleka
- - 3 supene kašike ulja
- - 1/4 kafene kašičice praška za pecivo ili sode bikarbone
- - 50 gr izlomljene (ne rendane!) čokolade, da biste dobili ukusne „džepove“ sa istopljenom čokoladom unutar kolača
- - 1 srednja činija (ili veća šolja)
- Stavite u činiju kakao, šećer, brašno i prašak za pecivo. Promešajte.
- Dodajte prethodno viljuškom umućeno jaje, i dobro promešajte da ne ostane grudvica.
- Sipajte ulje, mleko i ponovo dobro promešajte.
- Na kraju dodajte izlomljenu čokoladu i promešajte.
- Pripremljena sirova smesa treba da zauzima ne više od polovine činije (ili šolje), zato što kolač intenzivno raste za vreme pečenja.
- Stavite činiju u mikrotalasnu na najveću snagu na 3 minute. I gledajte kako vaš kolač raste pred vašim očima.
Kolač možete da jedete iz činije, ili da ga okrenete na tanjir, dok je još vruć.
Možete ga preliti voćnim sirupom, pospite rendanom čokoladom ili sećerom u prahu. Sve je stvar vašeg ukusa. Jedite ga dok je još topao, i uživajte u mirisu i ukusu istopljene čokolade unutar kolača.
Uspesnazena.com
0 komentari :
Objavi komentar