14. prosinca 2014.

Topljenik



sam6939_1417983565_zena_recepti_650x380
Sastojci:
– jaja 10
– šećer 10 kašika
– šećer 750 gr
– brašno 5 kašika
– rendana čokolada 6 štangli
– orasi 200 gr.
– voda 8 dl
– limun 1
– griz 5 kašika

Uputstvo za pripremu:
U posudu za mešanje 5 jaja sa 5 kašika šećera, dodati 2,5 kašike griza, 2,5 kašike brašna, 3 rebra rendane čokolade i 200 grama mlevenih oraha. pa promešati varjačom. U podmazan i brašnom posut pleh usuti masu i peći na 200 stepeni. U drugu posudu umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, dodati 2,5 kašike griza, 2,5 kašika brašna i promešati pa sipati preko polupečenog tamnog testa. Vratiti pleh u rernu i peći na umerenoj

temperaturi. Sirup- skuvati vodu sa 750 grama šećera i dodati limun na kolutove. Topao kolač preliti vrućim sirupom te ostaviti da se ohladi. Ohlađen kolač posuti rendanom čokoladom.

0 komentari :

Objavi komentar