14. prosinca 2014.

Crnac sa belom kapom

dscn1137_1417879534_zena_recepti_650x380
Sastojci:



– jaja 3 kom.
– šećer 12 kašika
– mleko 12 kašika
– ulje 12 kašika
– brašno 12 kašika
– kakao 2 kašike
– prašak za pecivo 1
– mleko 600 ml
– šlag krem od vanile 100 gr

Uputstvo za pripremu:
Umutiti 3 jaja sa 12 kašika šećera postepeno dodajući 12 kašika mleka, 12 kašika ulja, 12 kašika brašna, 2 kašike kakao i 1 prašak za pecivo. Smesu sipati i podmazan pleh i peći 10-tak minuta na 200°C, zatim smanjiti temperaturu na 180°C i peći još 15-tak minuta.
Kada se ispeče preliti vruć patišpanj sa 600 ml hladnog mleka. Umutiti 100 gr šlag krema i premazati kolač kada se ohladi.

0 komentari :

Objavi komentar