Sastojci:
– oblande 4 kom.
– mleka 2dl.
– secera 300g.
– mlevenog neslanog kikirikija 300g.
– mlevenog keksa 100g.
– sok od pomorandze 1dl.
– margarina 250g.
– Glazura od cokolade 1
– cokolada za kuvanje 100g.
– ulja malo
Uputstvo za pripremu:
Keks preliti sokom od pomorandze. Pomesati sa kikirikijem i ostaviti sa strane. U odgovarajucu posudu staviti da provri mleko i secer. Smanjiti temperaturu i kuvati jos 4-5 minuta. Zatim dodati smesu od kikirikija i keksa i promesati. Penasto umutiti margarin pa ga spojiti sa mlakim filom i dobro umutiti. Oblande slagati jednu na drugu i svaku premazati filom. Gornja treba da ostane nefilovana. Oblande pritisnuti tezim predmetom i ostaviti da se stegnu. Cokoladu otopiti na niskoj temperaturi sa malo ulja, pa preliti gornju oblandu. Kada se glazura stegne iseci na kocke.
0 komentari :
Objavi komentar