Omiljeno
tradicionalno jelo sarma - mljeveno meso s rižom i začinima zamotano u
listove kiselog kupusa - doživjelo je svoju evoluciju pretvorivši se iz
zamotuljaka u ukusnu tortu koja će oduševiti sve generacije. I dalje se
radi o slanom jelu, no promjenom svog oblika i dodatkom još nekih
sastojaka dolazi nam na stol jedno sasvim novo viđenje ovog jela.
Osim miješanog mljevenog mesa i riže te kiselog kupusa, gosti u ovom kreativnom izdanju sarme bit će šampinjoni i mrkva. Nezaobilazni Fant za sarmu i punjenu papriku povezat će ih sve svojim idealnim omjerom začina, a malo pancete dodati onaj pravi šmek.
Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta.
Na ulju popecite pancetu narezanu na kockice i dodajte šampinjone narezane na listiće. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa maknite s vatre.
Smjesi dodajte naribanu mrkvu, mljeveno meso, rižu, vino i pripremljeni Fant. Sve dobro promiješajte.
U okruglu posudu (O 24 cm) posložite listove kupusa (kao dno torte) tako da pokrijete i obod.
Preko njih nanesite smjesu i poravnajte te prekrijte listovima kupusa. Pecite na 180 °C oko 60 minuta.
U ovoj modernoj verziji sarmice se ne moraju motati, iskoristivost kupusa je veća, a okrugli kalup jelu daje zanimljiv oblik. Ukoliko kod posluživanja jelo narežete u obliku šnita torte, njegova vizualna privlačnost bit će uistinu pozivnica na isprobavanje. Poslužite uz pire krumpir.
Dobar tek!
Osim miješanog mljevenog mesa i riže te kiselog kupusa, gosti u ovom kreativnom izdanju sarme bit će šampinjoni i mrkva. Nezaobilazni Fant za sarmu i punjenu papriku povezat će ih sve svojim idealnim omjerom začina, a malo pancete dodati onaj pravi šmek.
Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i ostavite neka stoji nekoliko minuta.
Na ulju popecite pancetu narezanu na kockice i dodajte šampinjone narezane na listiće. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa maknite s vatre.
Smjesi dodajte naribanu mrkvu, mljeveno meso, rižu, vino i pripremljeni Fant. Sve dobro promiješajte.
U okruglu posudu (O 24 cm) posložite listove kupusa (kao dno torte) tako da pokrijete i obod.
Preko njih nanesite smjesu i poravnajte te prekrijte listovima kupusa. Pecite na 180 °C oko 60 minuta.
U ovoj modernoj verziji sarmice se ne moraju motati, iskoristivost kupusa je veća, a okrugli kalup jelu daje zanimljiv oblik. Ukoliko kod posluživanja jelo narežete u obliku šnita torte, njegova vizualna privlačnost bit će uistinu pozivnica na isprobavanje. Poslužite uz pire krumpir.
Dobar tek!
0 komentari :
Objavi komentar