Sastojci
Broj osoba:
6 osoba
2 kg
telećih prsa
Za nadjev:
3
pivska pereca
250 ml
mlijeka
1 glavica
luka
2 vezice
peršina
200 g
bukovača
50 g
maslaca
ribana limunova korica
2 žlice
limunova soka
1 žlica
Krušnih mrvica
2
jaja
sol
svježe mljeveni papar
muškatni oraščić
50 ml
ulja
timijan
50-100 ml
bijelog vina
1 žlica
Vegete
Priprema
Vrijeme pripreme:
140 min
Težina:
Složeno
1
Telećim prsima odvojite kosti i suvišnu masnoću pa u meso zarežite džep. (Ovako pripremljeno meso možete naručiti kod mesara.)
2
Za nadjev perece narežite i prelijte kipućim mlijekom. Ostavite neka malo dostoje pokriveni. Luk i peršin nasjeckajte, klobuke gljiva narežite na fine trake, a stručke narežite na kockice.
3
Na 2 žlice maslaca propirjajte luk, nasjeckani peršin i gljive. Pirjajte oko 5 minuta dok ne ispari tekućina.
4
Preostali maslac pjenasto umiješajte pa mu dodajte koricu i sok limuna, namočene perece, razmućena jaja, pripremljene gljive i mrvice. Posolite, popaprite, dodajte muškatni oraščić i Vegetu.
5
Nadjenite prsa i pričvrstite otvor. Izvana meso malo posolite. Ulje zagrijte u plehu i dobro popecite meso s obiju strana na jakoj vatri. Zatim u pleh dolijte malo vode i pecite pokriveno aluminijskom folijom oko sat i pol na temperaturi od 200°C. Pred kraj pečenja skinite foliju, zalijte vinom u koje ste umiješali malo timijana.
6
Pečena teleća prsa ostavite 15 minuta mirovati, a zatim ih narežite na komade,
složite na tanjur i prelijte umakom od pečenja.
Posluživanje
Kao prilog ovom iznimno ukusnom jelu možete poslužiti razne vrste svježe salate ili kuhano povrće i pirjane bukovače.
Savjet
Na isti način možete nadjenuti teleći flam ili teleću plećku.
Mala tajna
Gljive se prethodno propirjaju kako tijekom pečenja mesa ne bi pustile višak tekućine pa nadjev na taj način ostaje kompaktan.
0 komentari :
Objavi komentar