9. prosinca 2014.

Moravska salata



Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  5-6 većih pečenih paprika


  •  2 ljute pečene paprike
  •  3 do 4 zrela paradajza
  •  1 čen belog luka
  •  1 struk praziluka
  •  po ukusu sirće,ulje, biber,so....

Priprema

Vrijeme pripreme:
10 min
Težina:
Jednostavno
  1. Paprike ispecite, ohladite,oljuštite i očistiti od semena. Najbolje bi bilo ako imate paprike u različitim bojama ( obično su babure u različitim bojama, onda koristiti samo po 1 od svake boje jer one su baš velike ) Ako ne volite ljuto, izostavite ih.
    Iseći ih na traklice oko 1 do 2cm široke.

  2. Praziluk oprati iseći na četvrtine i iseckati što sitnije možete.


    Paradajz iseći na manje komadiće.
  3. Paradajz, paprike i praziluk staviti u zdelu, iz koje ćete poslužiti.
    U manju činijicu staviti so, sveže samleveni biber, ulje, sirće ( koristila sam belo aceto balsamico, volim taj blag ukus sirćeta ) i pasiran čen belog luka, sve izmutiti sa malom žicom za mućenje, preliti preko salate, izmešati i poslužiti.
  4. Prijatno!!!!

    coolinarka.com

0 komentari :

Objavi komentar