Sastojci
- Broj osoba:
- 5-6 većih pečenih paprika
-
2 ljute pečene paprike - 3 do 4 zrela paradajza
- 1 čen belog luka
- 1 struk praziluka
- po ukusu sirće,ulje, biber,so....
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Paprike ispecite, ohladite,oljuštite i očistiti od semena. Najbolje bi bilo ako imate paprike u različitim bojama ( obično su babure u različitim bojama, onda koristiti samo po 1 od svake boje jer one su baš velike ) Ako ne volite ljuto, izostavite ih.
Iseći ih na traklice oko 1 do 2cm široke.
-
Praziluk oprati iseći na četvrtine i iseckati što sitnije možete.
Paradajz iseći na manje komadiće. -
Paradajz, paprike i praziluk staviti u zdelu, iz koje ćete poslužiti.
U manju činijicu staviti so, sveže samleveni biber, ulje, sirće ( koristila sam belo aceto balsamico, volim taj blag ukus sirćeta ) i pasiran čen belog luka, sve izmutiti sa malom žicom za mućenje, preliti preko salate, izmešati i poslužiti. -
Prijatno!!!!
coolinarka.com
0 komentari :
Objavi komentar