Nastao slucajno, a ispao izvanredno. Nista posebno, ali da se nadje….
Sastojci:
oko 400 g keksa
4 kesice pudinga od cokolade
1l mleka
6 kasika secera
250 g margarina
2-3 kasike prah secera
250 g slaga
100 ml mleka
1 casa kisele pavlake
i jos
malo mleka za namakanje keksa
malo cokolade za ukrasavanje
Priprema:
1. Skuvati 4 pudinga sa 6 kasika secera u litar mleka i ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti margarin sa prah secerom ( dosta je sladak i sa 2-3 kasike, ali ako volite sladje
dodajte jos malo ).
3. Kad se puding ohladio, dobro ga umutite sa margarinom.
4. 250 g slag krema u prahu umutite sa 100 ml mleka, dodajte 1 kiselu pavlaku i jos malo
umutite.
5. Keks umocite u mleko i naredjajte jedan red na posluzavnik ili neki plici duguljasti pleh,
premazite sloj pudinga, pa sloj slaga, ponovo naredjajte red keksa i ponovite postupak.
6. Ukrasite rendanom cokoladom.
7. Dobro ohladite pre sluzenja, isecite na kocke i uzivajte.
Sastojci:
oko 400 g keksa
4 kesice pudinga od cokolade
1l mleka
6 kasika secera
250 g margarina
2-3 kasike prah secera
250 g slaga
100 ml mleka
1 casa kisele pavlake
i jos
malo mleka za namakanje keksa
malo cokolade za ukrasavanje
Priprema:
1. Skuvati 4 pudinga sa 6 kasika secera u litar mleka i ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti margarin sa prah secerom ( dosta je sladak i sa 2-3 kasike, ali ako volite sladje
dodajte jos malo ).
3. Kad se puding ohladio, dobro ga umutite sa margarinom.
4. 250 g slag krema u prahu umutite sa 100 ml mleka, dodajte 1 kiselu pavlaku i jos malo
umutite.
5. Keks umocite u mleko i naredjajte jedan red na posluzavnik ili neki plici duguljasti pleh,
premazite sloj pudinga, pa sloj slaga, ponovo naredjajte red keksa i ponovite postupak.
6. Ukrasite rendanom cokoladom.
7. Dobro ohladite pre sluzenja, isecite na kocke i uzivajte.
0 komentari :
Objavi komentar