7. prosinca 2014.

Kokos torta koja se ne peče

mmm
Sastojci
280 g zobenih pahuljica
100g kokos brasna
1 zlica putra
100ml mlijeka


2 zlice secera u prahu
KREMA
2 pudinga od vanilije

1 zlica gustina
1 litra mlijeka
120 g secera (ja sam stavila 200g)
150 g kokos brasna
1 vrecica zelatine
kokos za posipanje
Priprema
Zobene pahuljice usitniti u multipraktiku,dodati kokos i secer i izmjesati.
Mlijeko zagrijati da bude mlako u njemu otopiti putar,kada se otopi pomjesati sa smjesom(mlijeko dodavati polako po potrebi i vise).Smjesu utisnuti u kalup(26 cm) oblozen masnim papirom i staviti u hladnjak da se stegne.



Za kremu zakuhati mlijeko (800ml)sa secerom i kokosom.
U ostalo mlijeko umjesati puding i gustin pa zakuhati puding kremu sa svim mlijekom dok se ne zgusne.
Dok se krema lagano hladi pripremiti zelatinu(vrecica zelatine i 4 kasike hladne vode pomjesati da stoji 10 minuta-pa onda otopiti 10-tak sekundi u mikro),dodati joj malo kreme i onda sve umjesati u kremu.Izmiksati i preliti preko podloge.

Gore posuti sa malo kokosa i dobro ohladiti.
U slast…



Izvor: coolinarka.com

0 komentari :

Objavi komentar