Sastojci
- 2 jajeta
- 2 šoljice (od 200 ml)
- rendanih jabuka ili šargarepe
- 1 šoljica šećera
- 1 šoljica griza ili pola šoljice griza, pola integralnog brašna
- 1 šoljica mlevenih oraha, lešnika ili badema
- 1 šoljica mleka
- 0,5 šoljica ulja
- 1 kašika kakaoa
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g višanja (nije obavezno)
Glazura
- 100 g čokolade
- 70 g maslaca
Priprema
Jaja dobro umutiti sa šećerom. Dodati mleko, ulje i kakao i sve dobro sjediniti.
Nakon toga dodati jabuke, orahe, griz, prašak za pecivo i višnje (može i bez njih) i sve lagano promešati da se sastojci sjedine.
Dobijenu masu sipati u pripremljen kalup i peći na 180 stepeni.
Topao kolač preliti glazurom od maslaca i čokolade istopljenih na pari. Seći i poslužiti hladno.
0 komentari :
Objavi komentar