Sastojci:
tijesto:
10 bjelanjaka -snijeg
40 dag šećera u prahu
10 dag fino mljevenih prženih oraha
10 dag fino mljevene čokolade
10 dag mekog brašna
nadjev:
10 žutanjaka
75 gr mekog brašna
3, 5 dl mlijeka
20 dag maslaca
20 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
glazura:
20 dag tamne čokolade
6 žlica ulja
Priprema:
1. Najprije skuhajte kremu i to tako da žumanjke, brašno i mlijeko kuhate na pari dok se
ne zgusne. Bez problema možete staviti i više mlijeka, oko 5 dl( tada stavite 10 dag
brašna), da dobijete više kreme. Ohladite. Kad se ohladilo umiješajte u tu smjesu
izrađeni maslac sa šećerom.
2. Za kore tucite bjelanjke sa šećerom i u njih lagano umiješajte ostale sastojke.
3. Izlijte otprilike jednaku smjesu na 4 kom papira za pečenje i ispecite 4 kore na limu
30×30 cm. Ohladite ih.
4. Sad složite kolač, stavite 1. koru, nadjenite je, pa 2. koru, pa nadjev, 3. koru, pa
nadjev i završite s 4. korom i tankim slojem nadjeva na njoj, čisto da poravnate
površinu na koju će doći glazura.
5. Na složen kolač izlijte glazuru od čokolade. Ohladite i režite na kocke otprilike 4×4 cm,
ili kako već želite
Posluživanje
Korištena su ona najveća XL jaja u ovome receptu. Molim da ako imate manja jaja ili
domaća jaja onda koristite barem 2 jaja više!
Od ovih sastojaka se sasvim lijepo može ispeći i boemska torta , slično kao što se peče
0 komentari :
Objavi komentar