28. studenoga 2014.

Torta monte

evo me…

Sastojci



Broj osoba:8 osoba
  • BISKVIT

  •  15 dkglješnjaka
  •  6bjelanjaka
  •  6 velikih žlicašećera
  •  6 velikih žlicabrašna
  • KREMA

  •  6žumanjaka
  •  10 dkgšećera
  •  2vanil pudinga
  •  2 velike žlicebrašna
  •  1 lmlijeka
  •  1vanil šećer
  •  25 dkgmargarina za kreme ili maslac
  •  10 dkgšećera u prahu
  • I JOŠ...

  •  20-ak dkgnutele
  •  oko 15 dkgpetitebeure keksa
  •  10 dkgčokolade za kuhanje
  •  1šlag

Priprema

Vrijeme pripreme:90 min
Težina:Srednje zahtjevno
  1. 1
    LJEŠNJAKE popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.) stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
  2. 2
     BISKVIT
    bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera.
    kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
    na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
    pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
    ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu.
  3. 3TORTA MONTE, radne fotke /slika/575561/
     KREMA
    uvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom.
    batite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl mlijeka. to ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.( ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom ide puno brže i miješam povremeno mikserom )


  4. 4
    margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
  5. 5
    ČOKOLADU otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga ostaje žuta.
  6. 6TORTA MONTE, radne fotke /slika/575565/
    NUTELU malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake.
  7. 7za monticu../slika/413139/
    KEKSE izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli. Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu.
    Bilo je upita da li staviti svih 25 dkg, ali to nije potrebno.
  8. 8TORTA MONTE, radne fotke /slika/575575/
    SADA stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak.
    kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.
    ukrasite po želji, ja pospem malo lješnjacima.
  9. 9Krema za Monte tortu/slika/765399/
    REDOSLJED SLAGANJA:
  10. 10TORTA MONTE, radne fotke /slika/575601/

    1.biskvit od bjelanjaka
    2.lješnjaci
    3.nutela
    4.keksi
    5.žuta krema
    6.čokoladna krema
    7.šlag

0 komentari :

Objavi komentar