Sastojci
BISKVIT
- 15 dkglješnjaka
- 6bjelanjaka
- 6 velikih žlicašećera
- 6 velikih žlicabrašna
KREMA
- 6žumanjaka
- 10 dkgšećera
- 2vanil pudinga
- 2 velike žlicebrašna
- 1 lmlijeka
- 1vanil šećer
- 25 dkgmargarina za kreme ili maslac
- 10 dkgšećera u prahu
I JOŠ...
- 20-ak dkgnutele
- oko 15 dkgpetitebeure keksa
- 10 dkgčokolade za kuhanje
- 1šlag
Priprema
- 1LJEŠNJAKE popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.) stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
- 2BISKVITbjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera.
kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu. - 3/slika/575561/KREMAuvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom.
batite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl mlijeka. to ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.( ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom ide puno brže i miješam povremeno mikserom )
- 4margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
- 5ČOKOLADU otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga ostaje žuta.
- 6/slika/575565/NUTELU malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake.
- 7/slika/413139/KEKSE izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli. Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu.Bilo je upita da li staviti svih 25 dkg, ali to nije potrebno.
- 8/slika/575575/SADA stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak.
kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.
ukrasite po želji, ja pospem malo lješnjacima. - 9/slika/765399/REDOSLJED SLAGANJA:
- 10/slika/575601/1.biskvit od bjelanjaka
2.lješnjaci
3.nutela
4.keksi
5.žuta krema
6.čokoladna krema
7.šlag
0 komentari :
Objavi komentar