21. rujna 2014.

Torta koja se ne peče


torta-s-jagodama-koja-se-ne-pece-3d5a3bf99ecfcc7821241dce2d0480f5_view_l
Mi volimo jednostavne, zdrave i cool recepte. Podijelićemo sa vama osvježavajući i ekonomičan recept: torta s jagodama koja se ne peče.
 možete koristiti i bilo koje sezonsko voće.
Sastojci:
Podloga
  • 200 gr digestiv keksa (može i bilo koji drugi)
  •  1 dl (100ml) prženih, mljevenih badema ili lješnjaka


  •  100 gr maslaca (otopljenog)

Nadjev:
  • 3 dl (300 ml) slatkog vrhnja
  •  3 dl (300 ml) kiselog vrhnja
  •  150 gr šećera u prahu (200 gr ako volite sladje)
  •  10-12 gr želatine u prahu
  •  6 kašika hladne vode za natopiti želatinu
  •  3 kašike soka od limuna ili limete
  •   naribana korica limuna ili limete za posuti odozgo
  •  500 gr jagoda
Priprema:
 

Sameljite keks i pržene bademe i u to dodajte otopljeni maslac. Dobro promiješajte, da se sastojci sjedine, i utisnite dobro  na dno podmazanog kalupa promjera 22 cm (moze i 24 cm). Ostavite na hladno dok pripremate nadjev.
Za nadjev prvo natopite želatinu sa hladnom vodom i ostavite da nabubri. Za to vrijeme umutite slatko vrhnje sa šećerom u prahu , u njega dodajte kiselo vrhnje, sok od limuna ili limete i dobro sve izmješajte.
Sada uzmite nabubrenu želatinu i zagrijte je u mikrovalnoj ili na štednjaku na laganoj temperaturi da se otopi i u tankom mlazu dodavajte u smjesu od slatkog vrhnja i kiselog vrhnja, sve vrijeme miksajući.
Jagode operite, posušite, očistite od peteljki i ostavite ih čitave. Gusto ih poslažite jednu do druge na pripremljenu podlogu i zalijte nadjevom od slatkog i kiselog vrhnja. Odozgo pospite naribanom koricom limuna ili limete. Sve stavite u hladnjak da se stisne i poslužite.
 Tortu možete i  odozgo ukrasiti jagodama i zaliti crvenim prelivom za tortu
.

0 komentari :

Objavi komentar