3. rujna 2014.

Semifredo




Kremasti kolač s prženim bademima i preljevom od čokolade s paprom sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim...
(za 6 osoba)  
Za semifredo:
20 dag badema
25 dag šećera
5 žumanjaka
5 dl tučenoga slatkog vrhnja
10 dag pucketavog šećera s čokoladom

Za umak:
5 dag čokolade
1 dl slatkog vrhnja
žličica svježe mljevenog papra

Semifredo za jedan kalup od srnećeg hrpta pripremamo tako da karameliziramo šećer i pržene, oljuštene bademe. Krokant stavimo na masni papir te ga pustimo da se ohladi. Kad se krokant od badema ohladio i stisnuo, zdrobimo ga i usitnimo. 
Na pari istučemo 5 žumanjaka s 10 dag šećera, u to dodamo 5 dl tučenoga slatkog vrhnja za šlag i usitnjeni krokant. Tu smjesu ohladimo, izmiješamo te postupno dodajemo u kalup koji napunimo kremom. Tako pripremljen kolač moramo dobro rashladiti na temperaturi ispod nule.
Umak od čokolade i papra pripremamo tako da u 1 dl slatkog vrhnja dodamo čokoladu i svježe mljeveni papar te dobro izmiješamo i pustimo da se ohladi i zgusne. Tanjur dekoriramo tako da na njega prvo stavimo umak, na to semifredo i na kraju pospemo usitnjenim krokantom od badema.

0 komentari :

Objavi komentar