Mislim da ste svi barem jednom kušali mandolato kolač – sa kremom od
meda i bademima, koji inače izvorno potječe iz Italije. Kod nekih
kupljenih mandolata primijetiti ćete kako uopće nemaju oblatnu dok kod
našeg recepta vam je potrebno koristiti 2 lista oblatne. U slast!
Sastojci
- 2 lista oblatne
- 4 jaja
- 35 dag šećera u prahu
- vanilin šećer
- 25 dag meda
- limunova korica
- 35 dag badema
Postupak rada
- 1. U izrađeni snijeg od 4 bjelanjaka dodajte šećer u prahu, vanilin šećer te limunovu koricu.
- 2. U posudi na laganoj vatri otopite med te dodajte gornju smjesu i mješajte oko sat vremena dok smjesa ne zgusne.
- 3. Bademe
lagano popržite ( pola njih ogulite , a pola ne ) i dodajte u gornju
smjesu i ponovno mješajte neprestano na vatri oko 15tak minuta.
- 4. Na dno lima stavite list oblatne te je premažite smjesom , poravnajte i pokrijte sa drugim listom oblatne.
- 5. Oblatne dobro pritisnite i pustite da se preko noći ohladi.
- 6. Mandolato režite sa ugrijanim nožem.
Izvor: www.receptitorte.com
Top
OdgovoriIzbriši