Nadam se da će Vam se svidjeti nakon što ga probate.
Dašak svježine ovom kolaču daje sirni krem namaz koji sam ubacila u kremu uz šlag i koji ga ‘podigne’. Iako, ovdje najviše od svega dominira čokolada, koja se u lijepim slojevima pruža kroz samu sredinu kreme, pa onda opet na vrhu po biskvitu. Uglavnom, slastica je ovo koja i okusom i teksturom doista podsjeća na svog velikog brata, izvornog Kinder pingvina – potvrdila djeca Evo recepta:
POTREBNO:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 7 žlica šećera
- 3 žlice glatkog brašna
- 3 žlice krušnih mrvica
- 3 žlice kakaa
- 5-6 žlica mlijeka
- 1 vanilin šećer s okusom ruma
- 1 prašak za pecivo
- na vrh noža začina za medenjake ili cimeta
- 1/2l vrhnja za šlag (Hulala, Hole ili neko slično)
- 2 mala sirna namaza
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 vrećica želatine u prahu
- 5-6 žlica mlijeka
I još:
- 20 dag čokolade za kuhanje
- 8 dag margarina
- 5 žlica ulja
- 1 žica vode
PRIPREMA:
- Za biskvit razdvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilijom dok ne postanu pjenasti. Dodavati tada postepeno ostale sastojke uz miksanje. Na kraju umiješati kuhačom čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti u velik lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 20 min.
- Sa pečenog biskvita maknuti papir za pečenje, prerezati ga po dužini na pola kako biste dobili dvije kore. Svaku koru poškropiti sa nekoliko žlica mlijeka.
- Za kremu miksati vrhnje za šlag uz dodatak šećera u prahu dok ne postane čvrsto. Dodati tada i sirni namaz pa dobro izraditi i sjediniti sa šlagom. Na kraju dodati želatinu pripremljenu prema uputi na omotu.
- Čokoladu otopiti sa svim ostalim sastojcima na laganoj vatri uz stalno miješanje. Ne smije provrijeti, dovoljno je da se svi sastojci otope i da dobijete lijepu tekuću strukturu.
- Na jednu polovicu biskvita premazati polovicu kreme, preliti preko kreme polovicu čokoladnog preljeva i lagano ga poravnati dugim nožem. Staviti kolač u hladnjak da se glazura malo stvrdne. Potom preko čokolade premazati ostatak kreme, pokriti drugim biskvitom pa preko njega preliti ostatak čokoladnog preljeva.
- Sve skupa dobro rashladiti i poslužiti rezano na kocke ili na deblje šnite.
Dobar tek!
recipeci.com
0 komentari :
Objavi komentar