3. rujna 2014.

Bailey’s tiramisu

Vrhunska slastica koju nije teško zamutiti i potom - slistiti bez osjećaja krivnje

Za otprilike 4 čaše:
10 dag piškota
10 dag digestive keksa
15 dag bijele čokolade
3 žumanjka
3 žlice šećera
3 dl vrhnja za šlag
3 žlice likera Bailey’s
3 žlice instant kave Nesscaffe + 2 dl vode
kokosovo brašno za posipanje


U mikser stavite žumanjke sa šećerom. Kad je gotovo, u drugoj zdjeli izmiješajte vrhnje u šlag. Čokoladu otopite na pari i malo prohladite. U nju umiješajte smjesu od žumanjaka, dobro izmiješajte ručno pa umiješajte šlag. Piškote i digestive kekse zajedno sameljite. Skuhajte kavu i ulijte liker. U čaše za posluživanje slažite redove keksa i kreme. Svaki red keksa dobro natopite kavom. Ako vam nestane, skuhajte još, bitno je da kolač bude sočan. Slažite barem tri reda, a gornji završite kremom. Možete sve složiti u veliku zdjelu i poslužiti tako da kolač vadite žlicom na tanjure. Čaše stavite u hladnjak barem 4 sata. Prije posluživanja kremu pospite kokosovim brašnom.

0 komentari :

Objavi komentar