1. rujna 2014.

Argentinska torta

Clipboard03
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, kakao, šećer i brašno, pa dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. U manju pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i 100 g šećera u prahu, te kuvati na pari dok se ne zgusne. Potom skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Umutiti margarin sa preostalim šećerom u prahu, dodati ohlađen fil od žumanaca i dobro izmešati.
3. Zatim dodati otopljenu čokoladu, mlevene lešnike i euro krem te lagano promešati.
Finalni postupak:
1. Pečenu koru premazati pripremljenim filom i staviti u frižider da se stegne.
2. Krem šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime dekorisati tortu po želji.




  • Za koru:
  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kašike brašna
  • Za fil:
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g pečenog mlevenog lešnika
  • 100 g euro krema
  • 3 jajeta
  • Za dekoraciju:
  • 2 krem šlaga od čokolade

1 komentar :