Čim spomenemo riječ torta, većina nas pomisli na čokoladu, bogate kreme, kore prepune oraha… Donosimo vam nešto drugačije, recept za tortu sa paprikama i sirom.
Na prvi pogled, ova torta izgleda kao slatki hljeb prepun kandiranog i suhog voća, ali iznenađenje nastupa kad je probate
pa osjetite ukus, paprika, feta sira, maslina… Savršeno predjelo za praznične dane, a recept smo pronašli na Kayotic blogu.Potrebni sastojci:
- 2 šolje brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- Crvena paprika pečena na roštilju ili ploči
- 100 g crnih maslina
- 150 g feta sira
- 2 kašičice sušenog origana
- 1/3 šolje od 250 ml maslinovog ulja
- 5 kašika mlijeka
- 4 jaja
- So, biber
- Puter
Papriku ispecite na ploči od šporeta, roštilju ili rerni da pocrni, stavite je u posudu i pokrijte plastičnom folijom. Četvrtasti kalup prekrijte masnim papirom i lagano ga premažite puterom.
Jaja mješajte uz pomoć električnog miksera dok postanu pjenasta, pa im dodajte brašno koje ste pomiješali sa praškom za pecivo.
Dodajte mleko, maslinovo ulje, pa sve dobro izmešajte.
Feta sir, papriku i masline isjeckajte na komadiće i umješajte u tijesto uz pomoć varjače, začinite solju, biberom i origanom.
Tijesto uspite u kalup i pecite u rerni koju ste zagrijali na 180C, oko 55 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar