Želite nešto slatko i osvježavajuće. Danas vam donosimo nešt takvo. Spoj slatkoće, neodoljivog ukusa i osvježavajućih višanja, nešto je što će vas razgaliti, a ujedno i osladiti :).
Za koru:
- 200 g mljevenog keksa
- 125 putera
- 2 kašike meda
Za fil:
- 350 g krem sira
- 200 g šećera u prahu
- 5 dl slatke pavlake
- 1 kašika soka od limuna
- 15 g želatina u prahu
- 350 g zamrznutih višanja
- 1 crveni preliv za kolače
- 3 kašike šećera
Priprema:
Kora:
1. Omekšali puter pomiješati s medom i keksom da bi se dobila ujednačena smjesa.
Za fil:
1. Umutiti krem sir sa šećerom u prahu. 2. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, sjediniti s filom od sira, dodati sok od limuna i promiješati varjačom.
3. Želatin u prahu preliti s 5 kašika vode i ostaviti da nabubri, a zatim dodati u fil i dobro izmiješati.
Kora:
1. Omekšali puter pomiješati s medom i keksom da bi se dobila ujednačena smjesa.
Za fil:
1. Umutiti krem sir sa šećerom u prahu. 2. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, sjediniti s filom od sira, dodati sok od limuna i promiješati varjačom.
3. Želatin u prahu preliti s 5 kašika vode i ostaviti da nabubri, a zatim dodati u fil i dobro izmiješati.
Finalni postupak:
1. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i premazati puterom, a zatim rasporediti po dnu pripremljenu smjesu za koru.
2. Preko kore sipati fil od sira i poravnati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
3. Kada se fil stegne, preko njega poslagati ocijeđene višnje. Crveni preliv za kolače pripremiti s šećerom prema uputstvu sa kesice i preliti preko višanja.
1. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i premazati puterom, a zatim rasporediti po dnu pripremljenu smjesu za koru.
2. Preko kore sipati fil od sira i poravnati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
3. Kada se fil stegne, preko njega poslagati ocijeđene višnje. Crveni preliv za kolače pripremiti s šećerom prema uputstvu sa kesice i preliti preko višanja.
Izvor: rs/posaljirecept
0 komentari :
Objavi komentar