4. srpnja 2014.

Punjeni šampinjoni

Ukusno i zdravo jelo...




Potrebni sastojci: 

500g šampinjona
1 glavica crnog luka
200g šunke
1 jaje
3 kašike kisele pavlake
50g dimljene slanine
svjež bosiljak
maslinovo ulje
so, biber
Priprema: 

Pečurke oprati i očistiti od drškica, zatim ih poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Na ulju prodinstati sitno isjeckan crni luk i dodati sitno isjeckanu šunku i slaninu. Par minuta sve zajedno dinstati, dodati začine, so, biber, malo bosiljka i na kraju dodati umućeno jaje i pavlaku. Ovim nadevom puniti pečurke i staviti u rernu da se peku na 200 stepeni oko 10 minuta, dok ne porumene. Ovako pripremljene pečurke služiti uz pećenu piletinu. 

Prijatno! 

0 komentari :

Objavi komentar