1. srpnja 2014.

Cocktail s lubenicom, jabučnim octom i mentom

Sastojci

  • 4 čaše vode
  • prstohvat soli
  • 120 g meda
  • 750 g lubenice narezane na komadiće
  • 125 g grubo narezane metvice
  • 125 ml jabučni ocat
  • kockice leda
  • 1 krastavac


Koraci pripreme:


  • Lubenicu, krastavce i metvicu nasjecajte na komadiće. U veliku posudu zakuhajte vodu, a zatim umiješajte med dok se potpuno ne rastopi pa maknite s vatre. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

  • Pomiješajte komadiće lubenice i metvice pa dodajte zakuhaloj vodi s medom. Pustite da se ohladi na sobnoj temperatiri pa dodajte jabučnog octa. Premijestite napitak u hladnjak na nekoliko sati, a najbolje bi bilo preko noći

  • Procijedite napitak i stavite ga u staklene teglice pa odložite u hladnjak na tjedan dana. Kad zaželite osvježavajući koktel 1/4 čaše ispunite dobivenim koncentratom, dodajte mrvljenog leda ili kockice leda, a ostatak ispunite vodom te dobro promiješajte. Po želji ukrasite lubenicom, krastavcima i mentom.

0 komentari :

Objavi komentar