19. srpnja 2014.

Bounty torta

Vjerovatno ste svi čuli za Bounty čokoladice koje su savršenog spoja kokosa i čokolade, upravo se i ovdje o tome radi. Bounty torta je nešto što svakako preporučujem da isprobate,

 




KORE OD BJELANJAKA

1. U 6 bjelanjaka dodajte prstohvat soli i izradite u čvrsti snijeg.
2. Dok miksate postepeno dodavajte 100 gr šećera, tada ćete dobiti lijepu pjenastu smjesu.
3. Dodajte 70 gr kokosa i nastavite lagano miješati kuhačom, dok sve ne sjedinite.




4. Smjesu rasporedite po tepsiji na masni papir
5. Rernu prethodno zagrijte na 180 stupnjeva i u trenutku kada stavite u rernu okrenite na 150 stupnjeva i pecite 30 minuta

6. Koru ostavite da se ohladi. 7. Postupak ponovite još dva puta, tako da dobijete tri jednake kore.



PRIPREMA ČOKOLADNOG FILA

1. Žumanjke sa šećerom kuhajte na pari dok smjesa ne postane čvrsta. Čini mi se da sam kuhala oko pola sata i ruka me zaboljela od miješanja, inače vam vrijeme ovisi o količini i posudi koju imate tako da nije potrebno pratiti vrijeme već samo gledati gustinu smjese.
2. Prije nego što skinete sa vatre dodajte izlomljenu čokoladu i mlijeko, nastavite miješati sve dok se čokolada na istopi.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Margarin pjenasto izradite i dodajte u ohlađenu kremu, sve sjedinite.



BOUNTY TORTA SLAGANJE 1. Kora – krema
2. Kora – krema
3. Kora – krema (možete kremom premazati i bočne stranice)


Meni su Bounty čokoladice super, pa samim tim i Bounty torta.

IZVOR:  http://www.kolaci.biz

0 komentari :

Objavi komentar