Sastojci:
·
Biskvit
·
4 jaja
·
100 g
šećera
·
200 g
maslaca
·
100 g
čokolade za kuhanje
·
4 kašike
brašna
·
1 prašak
za pecivo
·
Krema
·
500 ml slatkog vrhnja
·
200 g
čokolade
·
1 kašika
šećera
Priprema:
Rernu zagrijati na 180°C.
Žumanjke i bjelanjke odvojiti.
Žumanjke pomiješati sa šećerom, dodati
istopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju
snijeg od bjelanjaka(bjelanjke umiješati lagano miješajući lagano, ne
mikserom!) Peći u plehu 20min na 180°C. (provjeriti čačkalicom kad je pečeno)
Slatko vrhnje, čokoladu i šećer staviti
na laganu vatru, i polahko miješati dok ne provri.
Dok se biskvit peče možete da napravite
dekoraciju.
Pečeni biskvit izbockati vilicom na par mjesta i preliti ga toplom kremom. Krema je dosta rijetka i nemojte dodavati nikakve dodatke sastojke niti je još miksati jer će se ona kasnije stegnuti. Staviti ukrase i ostaviti prvo na sobnoj temperaturi da se ohladi a zatim 2-3 sata u frižider.
0 komentari :
Objavi komentar