30. lipnja 2014.

Čokoladno čudo misscherry

Sastojci:

·          Biskvit
·          4 jaja
·          100 g šećera
·          200 g maslaca
·          100 g čokolade za kuhanje
·          4 kašike brašna
·          1 prašak za pecivo
·          Krema
·          500 ml slatkog vrhnja
·          200 g čokolade
·          1 kašika šećera

Priprema:

Rernu zagrijati na 180°C.
Žumanjke i bjelanjke odvojiti. 

Žumanjke pomiješati sa šećerom, dodati istopljeni maslac i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka(bjelanjke umiješati lagano miješajući lagano, ne mikserom!) Peći u plehu 20min na 180°C. (provjeriti čačkalicom kad je pečeno)

Slatko vrhnje, čokoladu i šećer staviti na laganu vatru, i polahko miješati dok ne provri.


Dok se biskvit peče možete da napravite dekoraciju.














Pečeni biskvit izbockati vilicom na par mjesta i preliti ga toplom kremom. Krema je dosta rijetka i nemojte dodavati nikakve dodatke sastojke niti je još miksati jer će se ona kasnije stegnuti. Staviti ukrase i ostaviti prvo na sobnoj temperaturi da se ohladi a zatim 2-3 sata u frižider.



0 komentari :

Objavi komentar