20. lipnja 2015.

Trobojni kolač

trobojni kolac1 Trobojni kolač














Sastojci:
  • 200 gr. putera
  • 200 gr. secera u prahu
  • 1 vanilin secer
  • 5 jaja
  • 200 ml. mlijeka
  • 250 gr. brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 2 kasike instant kafe
  • 4 kasike kakaa (ne za kuhanje nego slatki fini cokoladni mix)
Priprema:
Puter dobro omeksajte na sobnoj temperaturi. (Ja sam sinoc izvadila iz frizidera da se omeksa).
Razdvojite bjelanjke od zumanjaka.
Umutite cvrst snijeg od bjelanjaka i ostavite sa strane za kraj.
Omeksal puter izmutite sa secerom i vanilin secerom.
Dodajte zumanjke i nastavite sa mucenjem.
Dodajte mlijeko pa ponovo mutite.
Dodajte brasno i prasak za pecivo i ponovo mutite.
Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i izmjesajte lagano zicom (ne mikserom).
Tijesto podjelite na 3 djela.
Jedan dio ostavite svjetal,u drugi dio kafa, a u treci kakao.
Izmjesajte i redajte u tepsiju hrpice tijesta redosljedom koji vi zelite .
kolac sa kafom Trobojni kolač
Mozete sarat po zelji i pecite na  180 C.
Gotov kolac prohladite i isjecite na zeljene komade.
Prijatno!

Related Posts:

  • Trobojni kolač Sastojci: 200 gr. putera 200 gr. secera u prahu 1 vanilin secer 5 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); jaja 200 ml. mlijeka 250 gr. brasna 1 prasak za pecivo 2 kasike instant … Read More

0 komentari :

Objavi komentar