Za nadjev:
Priprema:
Od navedenih sastojaka za tijesto zamijesiti tijesto srednje mekoće.
Ostaviti 45 minuta, da odmori! Parizer, suho meso i sir narezati na kockice! Tijesto podijeliti na 4 loptice. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati lopticu.
Premazati kečapom, posuti origanom, pa na jedan kraj staviti kockice parizera, suhog mesa i sira. Preklopiti i pritisnuti krajeve!
U tavi zagrijati ulje, pa spustiti pizza “džepove”. Pržiti sa obje strane, dok ne porumene. Pržene staviti na papir, da se ocijede od suvišne masnoće! Poslužiti sa kečapom.
Premazati kečapom, posuti origanom, pa na jedan kraj staviti kockice parizera, suhog mesa i sira. Preklopiti i pritisnuti krajeve!
U tavi zagrijati ulje, pa spustiti pizza “džepove”. Pržiti sa obje strane, dok ne porumene. Pržene staviti na papir, da se ocijede od suvišne masnoće! Poslužiti sa kečapom.
0 komentari :
Objavi komentar