Sastojci za dizano tijesto za 6 komada.
Za ukrasavanje:
Priprema:
Prosijte brašno u posudu, u sredini napravite jamicu pa u nju ulijte kvasac koji ste izmrvili i otopili u mlijeku sa 20 g šećera. Pospite s malo brašna s rubova, pokrijte zdjelu i ostavite je 10-ak minuta na toplome da se kvasac digne. Potom u zdjelu dodajte maslac, žumanca,sol i ostatak šećera pa umijesite glatko tijesto.
Ako primjetite da se hvata za prste, dodajte još malo brašna jer tijesto mora biti meko, ali ne i ljepljivo. Ponovo pokrijte zdjelu i ostavite tijesto da se diže oko 45 minuta na toplome.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Tijesto kratko premijesite na pobrašnjenoj radnoj plohi, podijelite ga na 6 jednakih dijelova, a zatim od svakog dijela oblikujte po jedan trbuščić, glavu, uši i šape.
Zečiće od tijesta premažite razmučenim žumancem te im kao oči i njuškicu utisnite grožđice i lješnjake.
Ostavite ih da se dižu još 10 min posložene na pek papiru u škrovadi/protvanu, a potom ih u zagrijanoj
pećnici pecite oko 25 minuta.
Recept sam pronasla na colinarici pod nazivom mlijecni zecici, zahvaljujem na receptu.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar