Sastojci za biskvit:
Umutiti posebno bjelanjke sa prstohvatom soli. Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, kakao prah i na kraju ručno dodati umućene bjelanjke. Biskvit ispeći u plehu 25 sa 38 cm-otprilike ta veličina, peći ga na 170 st. 35 minuta.
Fil od višanja:
Na kratko u šećeru i vodi prokuhate višnje. Izvadite ih i ocijedite. Sok koji je ostao od višanja prelijte preko biskvita. Visnje sad poredajte preko biskvita.
Tamni šlag:
Lagano zagrijete i u njemu otopite čokoladu. Ostavite da se potpuno ohladi. Ostatak od 400 ml vrhnja za šlag umutite i na kraju mu dodate otopljenu čokoladu sa šlagom i nanesete na višnje. Kolač ukrasite struganom čokoladom.
Inspiraciju za ovaj kolač dobila sam sa jedne stranice, gospođa ga je radila sa gotovom kremom, međutim u
nedostatku te kreme ja sam ga uradila na svoj način i bio je dobar…
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar