Priprema:
Slatko vrhnje i cokoladu istopiti na laganoj vatri i ostaviti da se ohladi. U ohladjeno dodati margarin (sobne temp.) Dobro umutiti i smjesu sjediniti. Dodati namrvljen jaffa keks, mljevene napolitanke, kokos.
Tepsiju obloziti najlonskom folijom i smjesu pretresti u tepsiju, poravnati i ostaviti u zamrzivac, da se stegne. Dobro stegnuto, prevrnuti na radnu povrsinu, i isjeci u zeljeni oblik.
Tepsiju obloziti najlonskom folijom i smjesu pretresti u tepsiju, poravnati i ostaviti u zamrzivac, da se stegne. Dobro stegnuto, prevrnuti na radnu povrsinu, i isjeci u zeljeni oblik.
Cokoladna glazura:
Cokolade, otopiti svaku u zasebnoj zdjeli uz dodatak ulja.
Svaku cokoladicu umakati u cokoladnu glazuru
i redati na papir za pecenje, te ostaviti da se dobro stegnu…Po zelji, crne cokoladice prosarati bijelom cokoladom, a bijele crnom cokoladom. Tako pripremljene čokoladice do posluzenja drzati zatvorene u nekoj od kutijica, na hladnijem mjestu.
i redati na papir za pecenje, te ostaviti da se dobro stegnu…Po zelji, crne cokoladice prosarati bijelom cokoladom, a bijele crnom cokoladom. Tako pripremljene čokoladice do posluzenja drzati zatvorene u nekoj od kutijica, na hladnijem mjestu.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar