Potrebni sastojci kora 1:
Kora 2:
Kora 3:
Fil:
Ukrasiti po zelji slag, fondan ruze
Priprema:
Umutiti jaja i secer, tome dodati orahe, prasak za pecivo i prezlu. Staviti u kalup 26 cm oblozen pek papirom i peci na 180 C oko 15 min.
Na ovaj nacin praviti i drugu koru.
Trecu koru peci na 180 C oko 20 min.
Priprema:
Umutiti jaja i secer, tome dodati orahe, prasak za pecivo i prezlu. Staviti u kalup 26 cm oblozen pek papirom i peci na 180 C oko 15 min.
Na ovaj nacin praviti i drugu koru.
Trecu koru peci na 180 C oko 20 min.
Umutiti zumanca i secer, dodati mlijeko i brasno pa skuhati na pari. Otopiti cokoladu sa uljem i dodati u fil.
Kad se ohladi dodati umucen maslac sa secerom u prahu. Kore prije filovanja posuti sa mlijekom u koje smo dodali kakao.
Sloziti:
Kora sa orasima + fil + kora sa bjelancima + fil + kora sa ljesnjakom + fil.
Ja sam samo po povrsini torte stavila fondan masu i ukrasila okolo sa slagom.
Ruze sam pravila od fondana samo dodala plavu jestivu boju.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar