13. svibnja 2015.

Polagana krompiruša

Polagana krompiruša Polagana krompirušaSastojci i priprema:
Domaća pita od krompira, ili krompiruša ili krompirača, kako ko voli…
Sastojci za tijesto:
  • 500 gr brašna
  • malo soli
  • 2-3 kašike ulja
  • voda
Fil:
  • 1000 gr krompira
  • malo bibera
  • malo soli
  • jedna glavica crvenog luka
Poljev:
  • ulje
  • jedna kašika masla
  • vrhnje za kuhanje ili kajmak
Način pripreme:
U brašno staviti so i ulje pa vodom zakuhati dvije jufke za pitu. Staviti ih malo da odstoje. Nakon dvadesetak minuta jufku razviti, namazati je uljem, razvući, posipati je pripremljenim krompirom, slagati kao pitu maslanicu i odmah prvu jufku staviti u rernu da se peče. Razviti drugu jufku isto je sastaviti kao maslanicu, tepsiju sa prvom jufkom izvaditi iz rerne, na nju staviti drugu jufku, vratiti u rernu i peci 3o minuta na 25o stepeni. Pečenu pitu preliti vrhnjem za kuhanje.
Prijatno!
KrompirušaPita krompiruša Polagana krompiruša                                                                                                                                                                                                                


Probajte još:


Related Posts:

  • Polagana krompiruša Sastojci i priprema: Domaća pita od krompira, ili krompiruša ili krompirača, kako ko voli… Sastojci za tijesto: 500 gr brašna malo soli 2-3 kašike ulja voda Fil: 1000 gr krompira malo bibera malo soli jedna glavica crv… Read More

0 komentari :

Objavi komentar