-
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Odvojite bjelanjke od žutanjaka.
Manji pleh (cca 20x30) obložite papirom za pečenje.
-
Omekšali maslac (ja ga "mekšam" u
mikrovalnoj na najslabijoj jačini par minuta) temeljito izmiksajte sa
polovicom šećera u prahu, solju i vanilin šećerom u pjenastu masu.
Postepeno dodajte žutanjke i dalje miksajući.
-
Od bjelanjaka i preostalog šećera
u prahu izlupajte čvrsti snijeg te ga lagano umiješajte kuhačom u
smjesu od žutanjaka. Smjesi zatim postepeno naizmjence dodajte
prosijano brašno, mak, mlijeko i koricu limuna. Sve dobro i pažljivo
izmješajte te namažite na lim obložen papirom za pečenje i poravnajte
površinu. Pecite 25-30 min, a kad se ohladi maknite papir i razrežite
na dva tanja lista.
-
Za kremu zakuhajte mlijeko sa
šećerom, primiješajte orahe, piškote, rum i vanilin šećer. Kuhajte par
minuta dok ne poprimi
gustoću sličnu pudingu a po potrebi dodajte ili
mlijeko ili samljevene piškote.
-
Čim se masa ohladi umiješajte u nju omekšali maslac i sve pjenasto izmiksajte.
Oba lista biskvita premažite marmeladom koju ste zagrijali.
Donji list zatim namažite sa 2/3 kreme(ili polovicom, kako vam
drago), preklopite drugom polovicom, premažite ostatkom kreme, zagladite
i pospite makom.
-
Ostavite oko 2 sata u frižideru, a zatim navalite :)
Recept je iz časopisa Dobar tek.
Posluživanje
Kolač je vrlo zahvalan za rezanje, režite na kockice, trokutiće, ploške, ovisno o vašim željama! :)
0 komentari :
Objavi komentar