1. ožujka 2015.

Rafaelo torta

Rafaelo torta Rafaelo tortaSastojci:

Kora:
8 bjelanaca
8 kašika šećera
dobro umutiti, pa dodati 200 gr kokosa
Rernu uključiti prije nego počneš pripremati kolač, treba

da bude zagrijana. Nakon što stavimo koru na pečenje, odmah smanjiti temp. na 150 stepeni, i peći 25-30 min.

Fil:
8 žumanaca
8 kašika šećera
4 kašike brašna
(malo mlijeka, samo da se može mutiti)
Kad se umuti, izliti u pola litra ključalog mlijeka, te sve skupa kuhati još par minuta
( Za ovaj omak potrebno je svega pola l mlijeka, malo u jaja, a ostalo se stavi da prokuha.)

Kad se smjesa ohladi, dodati pola margarina.
Napraviti 3 šlag kreme od vanilije, i premazati tortu.
Može se praviti i u četvrtastoj tepsiji, i rezati kao

kolač, na kocke, tako je praktičnije.

0 komentari :

Objavi komentar