Sastojci:
Kora:
- 5 jaja
- 5 kašika
šećera - 3 kašike kakaa
- 6 kašika brašna
- prašak za pecivo
- preliv za koru od šećera i vode
- 500 ml. mlijeka ( a može i malo više )
- 11 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 250 gr. margarina
- 1 vanilin
šećer - 100 gr. čokolade za glazuru
Sve gore navedene sastojke za biskvit sjediniti i peći koru na 180 C .
Pečeni prohladjeni kolač preliti sa mješavinom od vode i šećera ( 1 šolja od crne kave vode u kojoj smo rastopili 2-3 kašike šećera ).
Kremu dobijamo tako što mlijeko , šećer, brašno sjedinimo i kuhamo na laganoj vatri dok se ne zgusne ( stalno mješamo ).
Kad se krema prohladila dodajemo margarin i vanilin šećer, pa sve to fino izmiksamo.
Čokoladu otopiti sa kockom putera ili margarina pa preliti kolač.
Kolač ostaviti u frižider da se malo stegne i prohladi, pa služiti.
Kolač je jako ukusan, sočan, lako se napravi i pravi je užitak, probajte, Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar