1. Suve šljive staviti u posudu i preliti rumom, pa ostaviti da se mariniraju oko 30 minuta.
2. Brašno i kvasac staviti u dublju činiju, čašu sa jogurtom staviti u
toplu vodu i u njoj zagrejati jogurt. Zatim umutiti jogurt sa šećerom,
solju i jajetom. Postepeno dodavati ovu masu brašnu i mesiti sve dok
testo ne prestane da se lepi. Istresti na radni sto posut brašnom i
formirati rolnicu. Iseći je na 16 jednakih delova. Delove testa
oblikovati u knedle, pa u svaku staviti po jednu mariniranu šljivu.
3. Rastopiti maslac i
malo podmazati vatrostalni pleh. Knedle gusto
poređati u pleh jednu do druge. Ostaviti da nadolaze 30 minuta. Rernu
zagrejati na 180 stepeni. Knedle premazati preostalim maslacem. Peći 30
minuta, izvaditi i posuti šećerom u prahu.
0 komentari :
Objavi komentar