Sastojci
pakovanje gotovog prhkog testa
brašno za radnu površinu
puter
Za fil:
3 jajeta
120 g šećera u prahu
150 g brašna
kašika šećera u prahu
prstohvat soli
5 kapi arome vanile
400 ml mleka
150 g jogurta
150 g čokolade za
kuvanje, naseckane
2 kašike trešnjevače ili neke voćne rakije
brašno za radnu površinu
puter
Za fil:
3 jajeta
120 g šećera u prahu
150 g brašna
kašika šećera u prahu
prstohvat soli
5 kapi arome vanile
400 ml mleka
150 g jogurta
150 g čokolade za
kuvanje, naseckane
2 kašike trešnjevače ili neke voćne rakije
Priprema
Testo:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini pa stavite u kalup za
pečenje. Izbockajte viljuškom, pokrijte papirom za pečenje i odozgo
poređajte pasulj. Pecite 20 minuta, odstranite papir i pasulj, i
nastavite da pečete još pet minuta. Ostavite da se ohladi.
Fil:
U vatrostalnoj posudi
penasto ulupajte jaja sa šećerom. U smesu prosejte brašno, šećer u prahu
i so, dodajte aromu vanile i sve pomešajte. Nakratko zakuvajte mleko s
jogurtom, zatim sve umutite zajedno sa smesom od jaja. Stavite nad paru i
mešajte krem dok se ne zgusne.
Na pari zatim rastopite čokoladu s
rakijom i umutite u krem. Zatim posudu stavite preko jedne veće,
ispunjene hladnom vodom, i tako ohladite.
Izlijte krem u testo i ukrasite čokoladnim mrvicama.
0 komentari :
Objavi komentar