5. veljače 2015.

Ustipci sa zdenka sirom

ustipci sa zdenka sirom Ustipci sa zdenka siromSastojci:
  • pola kocke kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 1 kasika soli


  • 300 g brasna
  • 2 kasike prezle
  • 2 zdenke
  • 2 kasike sitnog sira
  • pola case jogurta
  • ulje za przenje
Priprema:
Razmutiti kvasac u pola case vruce vode i dodati kasicicu secera. Ostaviti da proradi.
U vanglu dodati sve ostale sastojke i umesiti testo.

Ostaviti da raste oko sat i po vremena.

Razvuci koru, iseci zeljene oblike, na primer trouglove i kvadrate, pokriti krpom i ostaviti jos 20 minuta.
Zagrejati dobro ulje i prziti ustipke. Gotove vaditi na papir da se ocede. Jesti ih tople uz jogurt ili kiselo mleko.
Napomene: Neverovatno koliko su supljikavi i mirisni ustipci!
Prijatno!

Related Posts:

  • Baklava sa pistacima i orasima Sastojci: pakovanje jufke (kore za baklava) 200 gr. pistacija 200 gr. oraha 100 gr. putera malo ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Agda: 3 case secera 3 ipo case vode Priprema: Otopite … Read More
  • Trokutići sa špinatom Sastojci za tijesto: 350 gr. brasna malo soli 100 gr. putera 1 jaje 6 kasika mlijeka Sastojci za fil: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kasika putera 1 glavica luka 2-3 cena bijelog luka 1 p… Read More
  • Rolat od kackavalja Sastojci: 500 gr kackavalja u komadu 2oo gr praske sunke 2 sargarepe 150 gr omeksalog maslaca 1 kasika senfa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); biber i malo soli 3 jaja 3 seckana kisela krastavca … Read More
  • Susam keksici Sastojci: 4 kasike secera u prahu 150 gr. putera 1 jaje sok od jedne narandze 250 gr. brasna pola praska za pecivo krupnije mljeveni bademi ili pistaci susam Priprema: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || [])… Read More
  • Salmon sendvic Sastojci: 1 konzerva salmon (lososa) oko 400 gr. 1 jaje 1 glavica luka pola zelene paprika 3 kasike prezle (krusni mrvica) 1 kasika soka od limuna malo korice limuna so i biber malo ruzmarina malo mljevene paprika ulje za … Read More

0 komentari :

Objavi komentar