21. veljače 2015.

Sampita

Šampita SampitaKora:
  • 6 zumanjaka
  • 3 kasike secera
  • 3 kasike ulja
  • 5 kasika mlijeka
  • 5 kasika brasna
Bijeli dio:
  • 12 bjelanjaka
  • 800 gr.

    secera
  • 400 ml. vode
Priprema:
Koru pravite sa 6 zumanjaka, a od preostalih 6 napravite neke keksice ili nesto drugo.
Izmutite zumanjke i secer.
Dodajte ulje i mlijeko pa nastavite sa mucenjem.
Dodajte brasno i ako hocete na vrh noza sode bikarbone ili praska za pecivo pa sve to sjedinite.
Istresite u nauljen i brasnom posut kalup pa pecite na 350F-180C.
Kad je kora gotova maknite iz peci da se hladi.
Dok se kora hladi pripremite saum (bijelu kremu).
Na pec stavite secer i vodu da kuhaju na laganoj temperaturi.
Izmutite 12 bjelanjaka u cvrst snijeg.
Bjelanjcima dodajte deset kasika secera pa nastavite sa mucenjem.
Kad ste dobili fin, gust sirup lagano ga dodajte bjelanjcima u tankom mlazu i neprestano mutite.
Mutite dok se krema ne ohladi i ne stegne (oko 30 minuta).
Gotovu kremu istresite preko potpuno hladne kore.
Pospite rendanom cokoladom i ostavite u frizider dase potpuno ohladi prije serviranja.
Nemojte da vas buni sto ide ovoliko vode i meni je bilo sumnjivo, ali uspelo je malo duze sam kuhala da dobijem sirup i uspjelo

je.

Prijatno!
Sampita Sampita

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar