- 6 zumanjaka
- 3 kasike secera
- 3 kasike ulja
- 5 kasika mlijeka
- 5 kasika brasna
- 12 bjelanjaka
- 800 gr.
secera - 400 ml. vode
Koru pravite sa 6 zumanjaka, a od preostalih 6 napravite neke keksice ili nesto drugo.
Izmutite zumanjke i secer.
Dodajte ulje i mlijeko pa nastavite sa mucenjem.
Dodajte brasno i ako hocete na vrh noza sode bikarbone ili praska za pecivo pa sve to sjedinite.
Istresite u nauljen i brasnom posut kalup pa pecite na 350F-180C.
Kad je kora gotova maknite iz peci da se hladi.
Dok se kora hladi pripremite saum (bijelu kremu).
Na pec stavite secer i vodu da kuhaju na laganoj temperaturi.
Izmutite 12 bjelanjaka u cvrst snijeg.
Bjelanjcima dodajte deset kasika secera pa nastavite sa mucenjem.
Kad ste dobili fin, gust sirup lagano ga dodajte bjelanjcima u tankom mlazu i neprestano mutite.
Mutite dok se krema ne ohladi i ne stegne (oko 30 minuta).
Gotovu kremu istresite preko potpuno hladne kore.
Pospite rendanom cokoladom i ostavite u frizider dase potpuno ohladi prije serviranja.
Nemojte da vas buni sto ide ovoliko vode i meni je bilo sumnjivo, ali uspelo je malo duze sam kuhala da dobijem sirup i uspjelo
je.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar