- 5 bjelanjaka
- 10 kasika secera
- 150 gr kokosa
- 2 kasike
brasna - pola praska za pecivo
- 5 bjelanaca
- 10 kasika secera
- 150 gr mljevenih oraha
- 3 kasike kakaa
- 2 kasike brasna
- pola praska za pecivo
- 200 gr nugat namaza
- 10 zumanaca
- 200 gr secera
- 1 puding od vanilije
- 3 kasike skrobnog brasna
- 500 ml mlijeka
- 250 gr margarina
- 150-200 gr mljevenog
keksa
- 500 ml slatkog vrhnja
- 200 gr nugat namaza (nutela…ili neki drugi)
- 200 gr cokolade za kuhanje
- malo ulja
Umutiti bjelanca sa secerom u cvrsti snijeg, dodati kokos, brasno i prasak za pecivo pa sve lagano izmijesati. Tepsiju obloziti pekarskim papirom i smjesu izliti, poravnati i peci na 180°C oko 20 minuta.
Postupak ponoviti i sa crnom korom,samo staviti mljevene orahe i kakao.
Priprema fila:
U mlijeku skuhati zumanca, puding, skrobno brasno i secer. Smjesu na laganoj temperaturi mijesati dok se ne zgusne. U ohladjeno dodati margarin i 150-200 gr mljevenog keksa (plazma, petit…)
Slatku pavlaku umutiti u slag i dodati nugat namaz, fil sjediniti.
Bijelu koru odvojiti od papira i vratiti u tepsiju u kojoj se kora pekla, premazati sa 200 gr nugat namaza (fil1), pa nanijeti fil sa zumancima (fil2). Preko staviti crnu koru i premazati sa filom od slatke pavlake (fil3).
Cokoladu otopiti na pari sa dodatkom ulja i preliti preko fila (3). Dekorisati po zelji.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar