25. veljače 2015.

Raffaelo nugat kocke

rafaelo nugat kocke Raffaelo nugat kocke ♪♫♪♫♪♫Sastojci za bijelu koru:
  • 5 bjelanjaka
  • 10 kasika secera
  • 150 gr kokosa
  • 2 kasike

    brasna
  • pola praska za pecivo
Sastojci za crnu koru:
  • 5 bjelanaca
  • 10 kasika secera
  • 150 gr mljevenih oraha
  • 3 kasike kakaa
  • 2 kasike brasna
  • pola praska za pecivo
Sastojci za fil 1:
  • 200 gr nugat namaza
Sastojci za fil 2:
  • 10 zumanaca
  • 200 gr secera
  • 1 puding od vanilije
  • 3 kasike skrobnog brasna
  • 500 ml mlijeka
  • 250 gr margarina
  • 150-200 gr mljevenog

    keksa
Sastojci za fil 3:
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 gr nugat namaza (nutela…ili neki drugi)
Cokoladna glazura:
  • 200 gr cokolade za kuhanje
  • malo ulja
Priprema:
Umutiti bjelanca sa secerom u cvrsti snijeg, dodati kokos, brasno i prasak za pecivo pa sve lagano izmijesati. Tepsiju obloziti pekarskim papirom i smjesu izliti, poravnati i peci na 180°C oko 20 minuta.
Postupak ponoviti i sa crnom korom,samo staviti mljevene orahe i kakao.

Priprema fila:
U mlijeku skuhati zumanca, puding, skrobno brasno i secer. Smjesu na laganoj temperaturi mijesati dok se ne zgusne. U ohladjeno dodati margarin i 150-200 gr mljevenog keksa (plazma, petit…)
Slatku pavlaku umutiti u slag i dodati nugat namaz, fil sjediniti.
Bijelu koru odvojiti od papira i vratiti u tepsiju u kojoj se kora pekla, premazati sa 200 gr nugat namaza (fil1), pa nanijeti fil sa zumancima (fil2). Preko staviti crnu koru i premazati sa filom od slatke pavlake (fil3).
Cokoladu otopiti na pari sa dodatkom ulja i preliti preko fila (3). Dekorisati po zelji.

Prijatno!

Related Posts:

  • Raffaelo nugat kocke Sastojci za bijelu koru: 5 bjelanjaka 10 kasika secera 150 gr kokosa 2 kasike (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); brasna pola praska za pecivo Sastojci za crnu koru: 5 bjelanaca 10 kasika secera… Read More

0 komentari :

Objavi komentar