14. veljače 2015.

Kajsija stangle

kajsija stangle Kajsija stangleSastojci:
  • 1/2 lista velike oblande
Za 1. sloj: 
  • 500 gr suvih

    kajsija
  • 100 gr šećera u prahu
Za 2. sloj: 
  • 200 gr šećera
  • 1 dcl vode
  • 125 gr margarina
  • 200 gr mlevena keksa
  • 150 gr mlevenih oraha
Za 3. sloj: 
  • 100 gr čokolade
  • 1 kašikica margarina
  • 2 kašike ulja
Za 4. sloj:
  • 250 gr šećera u prahu
  • 1 kašikica gustina
  • 2 kašike

    vode
  • 2 kašike limunova soka
  • 1 kašika ulja
  • 2-3 kapi crvene boje
Priprema:
Suve kajsije samleti, dodati šećer u prahu, dobro rukom umesiti da se sjedini i masu razvaljati na 1/2 lista veće oblande. Kad se masa valja   valjak vlažiti vodom da ne prijanja.
2. sloj: U posudi prokuvati šećer i vodu toliko samo da se šećer istopi, dodati margarin da se istopi, skinuti sa vatre dodati mleveni keks i mlevene orahe. Dobro izmešati i staviti preko sloja od kajsija.
3. sloj: Na tihoj vatri istopiti čokoladu, margarin i ulje i preliti preko drugog sloja i ostaviti da se čokolada stegne.
4. sloj: U posudu staviti šećer u prahu i gustin. Vodu i limunov sok staviti na vatru da provri i vrelo dodati u šećer i mutiti varjačom, dodati1 kašiku ulja i 2-3 kapi crvene boje, dobro izmešati i naneti preko čokolade.Ovaj sloj ravnjamo vlažnim širokim nožem.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar