- 1/2 lista velike oblande
- 500 gr suvih
kajsija - 100 gr šećera u prahu
- 200 gr šećera
- 1 dcl vode
- 125 gr margarina
- 200 gr mlevena keksa
- 150 gr mlevenih oraha
- 100 gr čokolade
- 1 kašikica margarina
- 2 kašike ulja
- 250 gr šećera u prahu
- 1 kašikica gustina
- 2 kašike
vode - 2 kašike limunova soka
- 1 kašika ulja
- 2-3 kapi crvene boje
Suve kajsije samleti, dodati šećer u prahu, dobro rukom umesiti da se sjedini i masu razvaljati na 1/2 lista veće oblande. Kad se masa valja valjak vlažiti vodom da ne prijanja.
2. sloj: U posudi prokuvati šećer i vodu toliko samo da se šećer istopi, dodati margarin da se istopi, skinuti sa vatre dodati mleveni keks i mlevene orahe. Dobro izmešati i staviti preko sloja od kajsija.
3. sloj: Na tihoj vatri istopiti čokoladu, margarin i ulje i preliti preko drugog sloja i ostaviti da se čokolada stegne.
4. sloj: U posudu staviti šećer u prahu i gustin. Vodu i limunov sok staviti na vatru da provri i vrelo dodati u šećer i mutiti varjačom, dodati1 kašiku ulja i 2-3 kapi crvene boje, dobro izmešati i naneti preko čokolade.Ovaj sloj ravnjamo vlažnim širokim nožem.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar