Sastojci za koru:
- 6 bjelanjaka
- 100
gr secera
- 1 kasika brasna
- 100 gr mljevenih oraha
Sastojci za kremu:
- 0,5 l mlijeka
- 6 zumanjaka
- 6 kasika secera
- 1 margarin
- 300 gr keksa
- 100 gr zelea
- 100 gr cokoladnih bananica i fondan ili slag
Priprema:
Bjelanca umutiti sa secerom.
Dodati brasno i orahe.
Ispeci koru u okrugloj tepsiji u koju smo stavili pek papir.
Peci na 170 C 20 do 25 min i ohladiti koru.
Umutiti zumanca sa secerom.
Skuhati u pola l mlijeka i ohladiti.
Dodati u to margarin, mljeveni keks, sjeckani zele i bananice pa istresti preko kore.
Ukrasiti secernom masom ili slag pjenom.
Prijatno!
Related Posts:
Bossche Bollen
Sastojci i priprema:
Moja unuka Hena je rođena u Holandiji u prelijepom gradu ‘s-Hertogenbosch (Den Bosch). Neću naravno pisati o tom gradu samo bi uz ovaj recept napomenula da je ovaj ko… Read More
Kolač raj i pakao
Sastojci-Žuti biskvit:
8 žumanjaca
250 gr maslaca
240 gr šećera
6 kašika vode
par zrna soli
1/2 praška za pecivo
280 g brašna
Beze biskvit:
8 bjelanjaka
320g šećera
1/2 kašike gustina… Read More
Indijski hljeb Naan
Sastojci i priprema:
Evo nas ponovo sa novim hljebom iz daleke Indije. Hljeb Naan za razliku od Katlame radi se sa malo kvasca što mu daje jednu posebnu mekoću a peče se na isti naćin jedan po jedan na zagrijanoj tavi na k… Read More
Maslanica sa germom
Sastojci za koru:
500 gr
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
brasna
malo soli
1 jaje
1 kocka germe (kvasca)
malo ulja i mlake vode
Danas vam pisem recept a … Read More
Slatki zvrkovi
Sastojci:
1 pakovanje jufke
500 gr. krem sira
3 kasike kisele pavlake (kajmaka)
500 ml. mlijeka
1 puding (ja sam koristila od jagode)
8 kasika secera
3 jaja
10
(adsbygoogle = window.ad… Read More
0 komentari :
Objavi komentar